Er du interessert i kosthold og ernæring, kreativ og serviceinnstilt? Da kanskje Restaurant- og matfag kan være noe for deg?
Du lærer:
» om kosthold, næringsmidler og ernæring
» tilberedning og servering av mat
» behandling av råvarer, mat og drikke
» om mattradisjoner
» om helsefremmende livsstil og hygiene
Du bør være:
» praktisk anlagt og ha godt håndlag
» kreativ og nøyaktig
» serviceinnstilt
Du kan bli:
» kokk, institusjonskokk eller servitør
» baker eller konditor
» pølsemaker eller kjøttskjærer
» slakter, butikkslakter eller sjømathandler
» fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon
Arbeidssteder:
» hotell- eller restaurantnæringen
» sykehus og helseinstitusjoner
» næringsmiddelindustrien
» bakerier, konditorier eller slakterier
» forretninger som selger ferskvare
Matbransjen og salg/ dagligvarebransjen er et interessant og sikkert karrierevalg.
Les mer på k-o-m.no.
Tekst: Vilbli.no