Ina Bjørnestad er 26 år, bor i Oslo og jobber i et selskap som heter Bekk. Det har hun gjort i snart to år. Her lager hun digitale tjenester og it-systemer som gjør hverdagen enklere for folk flest.
Før hun flyttet til Oslo, bodde Ina i Trondheim. Der studerte hun data ved NTNU. Fem år med teknologistudier åpnet en verden hun ikke ante eksisterte da hun var ferdig på videregående skole i Bergen. Hun har ikke angret et sekund.
– Studietiden min på NTNU var kjempespennende. Jeg lærte masse, fikk nye venner og opplevde ting som blir med meg resten av livet. Jeg var en del av et veldig fint studentmiljø, var på utveksling til Frankrike, jobbet som assistent på universitetet og hadde spennende sommerjobber. Å studere data ga meg muligheter jeg ikke ante fantes.
Ina Bjørnestad
Ikke minst gjorde it-studiene at Ina fikk jobb som utvikler i Bekk.
– Jeg hadde hørt mye positivt om Bekk, og visste at de hadde et kjempebra sosialt miljø og at de var flinke på opplæring av nyansatte. Det var grunnen til at jeg søkte der. Nå, etter snart to år, kan jeg si at jeg aldri har angret. Det er et veldig bra sted å jobbe, med mange på min egen alder. Det føles litt som studiedagene, bare mer ekte og meningsfullt.
Flink på flere måter
Før studiene hadde hun inntrykk av at data typisk var for gutter. Og at man måtte være smart på en bestemt måte. Hverken datamaskiner eller gaming var spennende, og hun hadde heller ikke noe forhold til programmering. Nå vet Ina bedre.
– Jeg skjønte fort at data ikke er en guttegreie. Og at det passer for alle typer folk, både nysgjerrige, kreative og strukturerte. Programmering handler egentlig om å løse problemer. I hverdagen betyr det fint lite om man er det ene eller det andre. Det holder å være flink. Men av og til er det fint å være flere. På NTNU var vi en stor jentegjeng, og i Bekk er vi over 150 jenter.
Perfekt start på karrieren
I Bekk samarbeider utviklere, designere og økonomer om å lage it-løsninger for andre selskaper. De utvikler mobilapper, nettløsninger og tjenester for selskaper som Vipps, Spleis, Vy, Røde Kors, NAV og Nasjonalmuseet. At Bekk har ulike kunder gjør at de ansatte får erfaring fra forskjellige bransjer. Det er en nyttig start på karrieren.
– Jeg har allerede fått erfaring fra tre bransjer: Helse, samferdsel og bank. Jeg har hatt det gøy og lært mye i alle prosjektene. Det har vært spennende å bli kjent med ulike selskaper fra innsiden. Det er som å ha hatt flere jobber, men gjennom jobben i Bekk.
Mulighet for å påvirke egen arbeidsplass
I tillegg til samarbeid, legger Bekk vekt på at ansatte kan få påvirke egen hverdag og hvilken retning selskapet skal ta. Det synes Ina er spennende.
– Jeg er opptatt av bærekraft, og da jeg tok initiativ til at Bekk skulle ha en bærekraftig måned, ble jeg hørt med en gang. Det er flat struktur her og ingen spisse albuer.
Ina er også med i en gruppe som har ansvar for at nyansatte får en fin start på livet i Bekk. Hun er med å arrangere kurs og samlinger som gjør at folk blir kjent og tryggere på oppgavene de skal gjøre. I fjor var hun også med å arrangere opplegget for studentene som hadde sommerjobb.
– Det er mange muligheter til å være med å drive Bekk. Å være med på skolebesøk er én ting. Her kan man fortelle studenter om hvordan livet etter studiene faktisk er. Du kan også være på rekruttering, arrangere fagdager, holde foredrag, idrettsgrupper eller sosiale samlinger som fester og hytteturer. Det er alltid noe som skjer, avslutter Ina.
Lyst til å vite mer? Sjekk #livetibekk på Instagram.
Bekk
Norsk konsulentselskap, etablert i 2000.
Over 500 ansatte innenfor områdene design, teknologi og rådgiving.
Designer og utvikler digitale tjenester for både offentlige og private virksomheter.
Kontorer i Trondheim og Oslo.