Skip to main content
Home » Karriere i yrkesfag » Fikk drømmejobben etter 2-årig nett- og samlingsbasert studie: – Peis på!
Sponset

Nordland fagskole tilbyr flere studier innen reiseliv og turistnæring – en næring som i er i sterk vekst, og trenger kompetanse.

Ann-Hege Lund har jobbet innen reiseliv og turistnæring hele sitt voksne liv, hos blant annet Narvikfjellet og Hurtigruten. Hun har også jobbet i Futurum, Narvik kommunes næringsselskap. Derfor falt det seg helt naturlig å søke da på studiet Opplevelsesbasert Reiseliv, hos Nordland fagskole, kom til Narvik.

– Jeg var ansvarlig for blant annet reiselivsutvikling hos Futurum, og gjennom jobben var jeg i dialog med fagskolen om å få studiet på plass her. Så jeg valgte å faktisk ta utdanningen etter å ha jobbet med å få den til Narvik, sier Ann-Hege.

Ann-Hege Lund

Har tatt studiet Opplevelsesbasert Reiseliv, hos Nordland fagskole

Et par hektiske år

Med mye praktisk erfaring fra arbeid i felt, virket det interessant å få teoretisk påfyll å henge de praksisknaggene på, samt tilegne seg bredere kompetanse innen fagfeltet, forteller hun videre.

Det to-årige studiet er nett- og samlingsbasert, og Ann Hege studerte ved siden av sin daglige jobb.

–  Arbeidsgiver ga rom for å ta utdanning, men det ble likevel et par hektiske år.

Likevel beskriver hun studiet som artig og lærerikt, og understreker at det fullt mulig å kombinere jobb og utdannelse. Medelevene opplevde hun som svært motiverte, fra både reiselivsnæringen og andre bakgrunner.

Fikk drømmejobb

Etter studiet var det en ledig stilling som prosjektleder i Visit Narvik, som Ann-Hege valgte å søke på.

–  Kompetansen som kom gjennom studiet var altfor relevant, jeg kjente at tiden var moden for å jobbe utelukkende med reiseliv – og jeg følte meg som en veldig sterk kandidat.

Hun endte opp med å få stillingen hos Visit Narvik, hvor Ann-Hege nå har jobbet i to og et halvt år.

–  Det er ikke sikkert jeg hadde søkt om jeg ikke hadde tatt utdanningen. Det øker mulighetene i arbeidslivet, og kan gi andre roller og mer ansvar.

Og det er akkurat det Ann-Hege har fått i sin nye jobb.

–  Her har jeg et overordnet ansvar for utvikling av destinasjonen – bærekraftig utvikling. Og studiet var rettet til å tilegne seg mange egenskaper og kompetanse i den retningen.

Utenom den faglige veksten, har Ann-Hege også kjent en utvikling på det personlige planet.  

–  Jeg har fått økt selvtillit, bedre kommunikasjonsevner, og bedre tro på at det jeg sier er riktig. Det har nok blitt synlig også, da jeg nå blir hentet inn til å holde foredrag om reiseliv og annet.

Reiseliv og opplevelser

Ønsker du en karriere innen reiselivsnæringen? Med studiet Reiseliv og opplevelser bygger du kunnskap og kompetanse for fremtidens bærekraftige og opplevelsesbaserte reiseliv!

Behov for kompetanse

Hege Ragni Haugerud, avdelingsleder hos Nordland fagskole ved avdeling Opplevelsesbasert Reiseliv, blir glad når hun hører Ann-Heges opplevelse av kurset.

Haugerud understreker viktigheten av å tilføre kompetanse til reiselivsnæringen.

–  Økt kompetanse fører også til økt omsetning – i dag er det mangel på kompetanse hos 7 av 10 bedrifter i reiselivsnæringen.

Hege Ragni Haugerud

Avdelingsleder hos Nordland fagskole ved avdeling Opplevelsesbasert Reiseliv

Dette i en næring som er i sterk vekst i regionen.

–  Sommeren nå var over all forventning, og Nordland som vinterdestinasjon blir mer og mer populært. Vi ser en økning hele året, og fremover vil det bli stadig større behov for kompetente medarbeidere.

Hun håper nå at næringen selv ser nytte i å ansette folk med faglig kompetanse, og at de også kan sende ansatte til studiet.

Første studie rettet mot camping

Haugerud lister opp flere interessante studieretninger innen reiseliv hos Nordland fagskole, som alle er nett- og samlingsbaserte.

Disse er Reiseliv og opplevelser, Bærekraftige matopplevelser og Bærekraftige campingplasser – utvikling og drift. Campingstudiet kan man søke på hjemmesidene til nordlandfagskole.no, med søknadsfrist 5. januar. Studiet er det første i sitt slag i Norden, med studiesteder i Svolvær og Lillehammer.

–  Sistnevnte er det første studiet rettet mot campingnæringen, hvor vi ser et generasjonsskifte med nyskaping – da flere yngre nå kommer seg inn i næringen.

 Ann-Hege Lund har en tydelig oppfordring til alle som vurderer å søke;

–  Jeg ville sagt på godt nordnorsk – peis på! Det er alltid bedre å hoppe på noe, enn å angre på noe du ikke har gjort. Det er en næring i vekst, og vi trenger kompetanse. Det er egentlig ingenting å lure på!

Om Nordland fagskole

Nordland fagskole tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning. Alle våre utdanninger vektes i studiepoeng, og de fleste av våre tilbud kan tas mens studenten er i jobb. Nordland fagskole har nærmere 400 studenter og 55 ansatte. Vi har studiesteder over hele Nordland fylke. 

Next article