Skip to main content
Home » Fremtidens ingeniør » Hvorfor jeg valgte å studere til å bli byggingeniør?
Fremtidens ingeniør

Hvorfor jeg valgte å studere til å bli byggingeniør?

Foto: Elise Marie Rogn Arnfinnsen

Det hadde nok overrasket meg om jeg i 2. klasse på videregående hadde visst at jeg noen få år senere skulle starte på byggingeniør-studie ved NTNU i Trondheim.

På den tiden hadde jeg akkurat tatt valget mellom spesialisering i realfag eller samfunnsfag, språk og økonomi. Jeg, som tross alt trivdes godt i begge fagfelt, forholdt meg ganske likegyldig til retningsvalget, men endte til slutt opp med å velge ”SSØ” slik som resten av vennegjengen.

Aleksandra Maria Høye

Byggingeniør

Jeg fullførte videregående og tok meg et friår hvor jeg la ut på reiser sammen med en venninne. Kanskje ville verdensutforskning gjøre utdanningsvalget enklere? Det skjedde ikke. Solbrun og noen kjøleskapsmagneter rikere, kjente jeg på anger for at jeg hadde valgt bort realfag på videregående. Muligheten for å ta fysikk og matematikk R2 som privatist, ble løsningen. Det var hardt å blåse vekk støvet av kalkulatoren, men jeg likte hvor utfordrende og krevende disse fagene var. Tilfredsstillelsen av å sette to streker under svaret vokste i takt med at svarene hyppigere stemte overens med fasiten. Avgjørelsen om å ta realfag som privatist gjorde det klart for meg at jeg var på rett spor, og at det var ingeniør jeg skulle bli.

Stadig i endring

Det finnes mange ulike ingeniørstudier å velge mellom, og selv om jeg lenge var inne på tanken om å gå «Industriell design», så var det noe pirrende over byggingeniør-studie. Jeg har alltid hatt interesse for konstruksjoner og renovering, og ut ifra skildringer av studie på nett antok jeg at det ville bli en god match. Godt over tre år senere stiller jeg meg mer fornøyd med valget nå, enn det jeg var da jeg tok det. Det er ikke til å stikke under en stol at fagene kan være krevende og at man tidvis møter på motstand, men så er jo det tilfelle for det meste her i livet.

Gleden over å stadig utfordre seg selv og sin egen læringskapasitet vil alltid stå høyere enn skuffelsen av et dårlig eksamensresultat. Tro det eller ei. Som ingeniør får du muligheten til å sette preg på samfunnsutviklingen enten om det er gjennom utvikling av nye selvkjørende busser, effektivisering av loggføring på sykehus eller implementering av nye overvannshåndteringssystemer. En frykt jeg hadde da jeg stod midt oppi utdanningsvalget, var å velge en sti som var så gått ned at det ikke var rom for å sette sitt eget fotavtrykk. Og det er her jeg føler meg heldig. For byggeindustrien er stadig i endring og nye utfordringer vil alltid kreve nye løsninger.

Next article