Skip to main content
Home » Edtech » En møteplass for digital læring
konferanse

En møteplass for digital læring

SETT-dagene
SETT-dagene
Foto: Stephansdotter

Både barnehage- og skolehverdagen blir mer og mer digital. Men hvordan kan man, helt konkret, dra digital læring inn i barnehagen og i klasserommet?

Kjersti Rustand er kommunikasjonsrådgiver i Osloskolen, som er medarrangør av SETT-konferansen. Den går av stabelen i Lillestrøm i november. Konferansen er en møteplass for moderne og digital læring.

– SETT-konferansen er hovedsakelig rettet mot lærere, skoleledere og alle som jobber i og med barnehage. Men man må ikke være spesielt teknisk interessert for å få utbytte av SETT-konferansen. Dette er et sted der man kommer og lar seg inspirere, sier Kjersti.

avatar

Kjersti Rustand

Kommunikasjonsrådgiver, Osloskolen

Nye læreplaner i 2020

På årets SETT-konferanse, er det fagfornyelsen og de nye læreplanene for 2020 som er tema for skolesporet. For barnehagesporet, er barnehagelærerrollen og lekens betydning tema.

– Begge temaene gir rom for mange spennende undertemaer knyttet opp mot digitalisering og skole- og barnehageutvikling. For eksempel er skaperglede, engasjement og utforskertrang en viktig del av fagfornyelsen. Man kan lett knytte disse temaene opp mot digitale læringsverktøy, sier Kjersti.

Teste, trykke, klikke og kjenne

I løpet av to dager, får man oppdatert seg faglig gjennom en rekke foredrag og workshops.

– Vi har både foredrag av store, kjente foredragsholdere, og foredrag av vanlige lærere og lektorer fra for eksempel Osloskolen. Lærerne vil vise helt konkret hvordan de jobber med digitale verktøy i klasserommet, sier Kjersti.

På workshoppene kan man lære konkrete og nyttige ting, som for eksempel koding. Mellom foredragene, kan man gå og kikke rundt på messeområdet. Der vil leverandører av digitale verktøy stå klare for å svare på spørsmål, og man kan teste, trykke, klikke og kjenne.

Foto: Stephansdotter

God spredning i innholdet

Programmet er ikke helt klart ennå, men Kjersti lover god spredning i innholdet, og at det vil være noe for alle.

– Vi skal ha innhold til alle, sier hun, og legger til at ett av navnene som allerede er klart er Richard Gever. Han er en internasjonalt anerkjent skoleleder og skoleutvikler, og har støttet flere regjeringer over hele verden i utdanningsspørsmål.

Årlig begivenhet

Samarbeidspartnere for SETT-konferansen på Lillestrøm er Osloskolen, Akershus fylkeskommune, Lørenskog kommune og Utdanningsforbundet. SETT arrangeres hvert år, også i Stockholm og Malmø.

– Deltakerne vil få nye og interessante ideer til hvordan de praktisk kan utvikle både seg selv, skolen eller barnehagen i nye, spennende retninger. I tillegg får de møte andre lærere og barnehageansatte som er interessert i det samme, sier Kjersti, og legger til at dette er en god start for å prøve ut digitale verktøy i klasserommet.

– Man må starte i det små og jobbe ut fra det. Og så må man våge å teste. Noen ganger feiler man, men da er det bare å prøve igjen, sier hun.

Av Marte Frimand

Next article