Skip to main content
Home » Karriere i byggenæringen » Stort behov for bygningsarbeidere
Sponset

Finstad og Jørgensen er et allsidig tømrer- og entreprenørfirma, med 99 ansatte og en fin vekst siden oppstart i 1990, men nå trenger de flere faglærte tømrere. Siden selskapet jobber mye med spesialarbeider, er de også ute etter folk med litt ekstra spisskompetanse, så vel som murere, riggarbeidere og mye annet.

Noe av det som kjennetegner firmaet, er at mange ansatte velger å bli lenge i selskapet, og nær ti prosent av arbeidsstokken har holdt ut i 25-30 år. Én av dem er formann og tømrer Thomas Svestad, som mener han har en god forklaring.

– Det har nok mest med arbeidsmiljøet å gjøre. Arbeidet er veldig variert, for her får vi vært med på både tømring, hverdagslige gjøremål og utfordrende oppgaver. De kollegiale forholdene er også veldig gode, med åpne linjer til ledelsen, som har vært veldig flinke til å ta vare på oss, med utflukter og aktiviteter. Har du vært her i 25-30 år, føler du deg i alle fall som en del av familien, sier han.

Selv nærmer han seg 30-årsjubileet.

Thomas Svestad

Tømrer og formann, Finstad & Jørgensen

Gode utviklingsmuligheter

– Nå har jeg vel vært her så lenge at jeg er blitt rotfast, og trives veldig godt. Jeg må berømme Finstad og Jørgensen for de gode mulighetene for å stige i gradene og ta fagbrev under ansettelsen. Det er klart det fins oppgaver jeg liker bedre enn andre, spesielt nå som vi er blitt så store, men vi har gode muligheter for spesialisering. Jeg syns firmaet er gode på å legge til rette for å jobbe med det du behersker, forteller Thomas.

– Heldigvis kommer det nye til, både lærlinger og ufaglærte, men så er også behovet stort, og det er absolutt ikke noe hinder om man mangler fagbrev. Vi har kolleger som både har tatt fag- og mesterbrev mens de jobber, og det er også behov for folk i stillinger uten fagbrev. Vi har hatt folk som kommer rett fra skolebenken, og som har fått hjelp med å sikre et fagbrev.

– Etter at mange utenlandske arbeidere begynte å flytte hjem igjen, har vi hatt stor mangel på kvalifisert arbeidskraft i bransjen, så jeg håper ungdommen kjenner sin besøkelsestid. Her får du lære mye du kan ta med deg i livet, enten du kjøper eller bygger hus. Du kommer også i kontakt med andre håndverkere å lære fra.

– Lønna blir også bedre og bedre, og med den, statusen for faget. Tar du yrkesfag, begynner du jo å tjene penger kjapt, med utsikter til en god og varig jobb. Det kan det jo være lurt å tenke på, når mat- og strømprisene stiger, og rentesatsene flyr i været, mener han.

Anbefaler yrkesfag

Riggmann Mamadou Aliou Diallo begynte som innleid hos Finstad & Jørgensen i 2017, men for tre år siden ble han fast ansatt.

– Forskjellen på å være innleid, via et bemanningsfirma, og på å være fast ansatt, er jo at innleie-situasjonen var uoversiktlig. Hver uke ventet vi på oppdrag, og måtte gi ukentlig beskjed om når vi var tilgjengelig for å ta dem. Nå har jeg faste rutiner å forholde meg til. En annen ting er at du må jobbe mye mer for pengene som innleid, for bemanningsbyrået skal også ha sin del av kaka, forklarer han.

Mamadou Aliou Diallo

Riggmann, Finstad & Jørgensen

– Som riggmann løser jeg mange forskjellige og forefallende oppgaver, som riving, bærer og bygger også litt innimellom, og kunne godt tenke meg å ta et fagbrev. Det har jeg faktisk snakket med sjefen om, for jeg syns det er viktig å kunne litt om det vi driver med, og jeg har veldig lyst til å bli i Finstad og Jørgensen, for vi har det veldig fint her, og vi trenger flere folk.

– Den beste inngangsbilletten til en jobb i byggenæringen, er en god yrkesutdanning, men man må også være tålmodig, for her treffer du mange forskjellige folk og kulturer. Men om jeg skulle komme med en anbefaling til unge, må det bli å sikre en fast stilling. Det er veldig viktig, syns Mamadou.

Velkommen til oss!

Finstad og Jørgensen er et allsidig tømrer- og entreprenørfirma med bred kompetanse innenfor byggebransjen. Vi utfører oppdrag for næringskunder, privatpersoner og offentlig sektor. 

Av Jarle Petterson

Next article